KLM için üretilen ilk Airbus A350-900, Toulouse’da ilk uçuşunu gerçekleştirdi. F-WZNM test tescilini taşıyan uçak, teslimat öncesi uçuş programında önemli bir aşamayı tamamladı.
İlk Uçağın Adı The Night Watch Olacak
KLM, ilk Airbus A350’sine Rembrandt’ın ünlü tablosundan esinlenerek “The Night Watch” adını verecek. Böylece şirket, A350 filosunda tanınmış Hollanda sanat eserlerini temel alan yeni bir isimlendirme teması başlatacak.
İlk uçuşun ardından uçak için test ve kabul süreçleri devam edecek. Bu aşamalarda uçuş sistemleri, kabin donanımları ve performans verileri teslimat öncesinde değerlendirilecek.
Filo Yenilemesine 7 Milyar Euro Ayrıldı
KLM, gelecek yıllarda filo yenileme programına 7 milyar euro yatırım yapmayı planlıyor. Program kapsamında yolcu taşımacılığı için Airbus A350, kargo uçuşları için ise Airbus A350F filoya katılacak.
Bununla birlikte KLM Cityhopper filosu Embraer 195-E2 uçaklarıyla yenileniyor. Avrupa uçuşlarında Airbus A321neo, yurt dışı uçuşlarında ise yeni Boeing 787’ler konumlandırılıyor. KLM’nin filosunda halihazırda 16 Airbus A321neo bulunuyor.
A350 ailesi, uzun menzilli uçuşlarda yakıt verimliliği ve yeni nesil kabin altyapısıyla öne çıkıyor. A350F ise grubun kargo filosundaki daha eski uçakların yenilenmesinde önemli rol üstlenecek.
