Pakistan International Airlines (PIA), Ekim 2026’dan itibaren filosuna iki uçak ekleyecek. Uçaklar, altı aylık wet lease anlaşması kapsamında taşıyıcının kapasitesini destekleyecek.
Yeni Dönemde Kapasite Artışı
Planlama, 2026’nın son çeyreğinin başında devreye alınacak. Böylece PIA, yeni özelleştirilen yapısı altında filo büyüme programında ilk adımlardan birini atacak.
Wet lease modeli; uçağın mürettebat, bakım ve sigorta desteğiyle birlikte kiralanmasını kapsıyor. Bu yöntem, özellikle kısa vadeli kapasite ihtiyacının karşılanmasında havayollarına esneklik sağlıyor.
Filo Planlamasına Geçici Destek
Anlaşma kapsamında kullanılacak uçak tipleri ve görev yapacakları hatlar açıklanmadı. Bununla birlikte altı aylık süre, kapasite takviyesinin geçici bir filo çözümü olarak planlandığını gösteriyor.
Öte yandan PIA’nın filo büyümesi, taşıyıcının uçuş ağını yeniden yapılandırma sürecinde önem taşıyor. Wet lease uçaklar, mevcut filonun kullanımını desteklerken yurt içi ve yurt dışı uçuş planlamasına ek esneklik sağlayacak.
