TRACEP’e ait Let L-410 tipi uçak, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin Kenge bölgesinde düştü. İlk bilgilere göre uçaktaki 12 yolcu ile dört mürettebat hayatını kaybetti.
Uçak İç Hat Seferindeydi
Régie des Voies Aériennes (RVA) Yönetim Kurulu Başkanı, “Uçakta 12 yolcu ve dört mürettebat olmak üzere 16 kişi bulunuyordu” bilgisini verdi. Kazadan kurtulan olmadığı açıklandı.
9S-GUC tescilli uçak, Kinşasa-Ndolo Havalimanı’nda konuşluydu. Uçağın Ndolo-Kikwit-Ilebo hattındaki iç hat rotasyonunu gerçekleştirdiği belirtildi.
Kikwit’te beş yolcu uçaktan indi. Ardından Ilebo’ya devam eden uçak, dönüş seferi için yolcu aldı. Kaza, uçuşun Kenge bölümü sırasında meydana geldi.
Kaza Soruşturması Başlatılacak
Kazanın nedeni resmi incelemenin ardından belirlenecek. Soruşturma kapsamında uçak enkazı, meteorolojik koşullar, bakım kayıtları ve uçuşun seyri değerlendirilecek.
Kazaya karışan Let L-410UVP, 1983 üretimi ve 831110 seri numaralıydı. Havacılık kayıtları, uçağın 2018’den bu yana Goma Express tarafından işletildiğini gösteriyor. Uçak, 2025 yılında Kinşasa-Ndolo Havalimanı’nda görüntülenmişti.
Let L-410, kısa pistlerden uçuş yapabilen çift turboprop motorlu bir bölgesel uçak tipi olarak biliniyor. Özellikle sınırlı havalimanı altyapısına sahip bölgelerde iç hat ve charter seferlerinde kullanılıyor.
