JET2.COM’un LS921 sefer sayılı uçuşuyla 17:35’te Dalaman’a inen toplam 189 yolcu, Dalaman Havalimanı terminalinde çiçekler ve hediyelerle karşılandı. Sezonun ilk uçuşu dolayısıyla düzenlenen karşılama töreninde yolcular, güler yüzlü ekip eşliğinde karşılanırken terminalde renkli ve sıcak anlar yaşandı. Tören, bölgenin yeni turizm sezonuna hazır olduğunun güçlü bir göstergesi oldu.

Muğla’nın önemli turizm merkezlerine doğrudan erişim sağlayan Dalaman Havalimanı, özellikle Birleşik Krallık pazarından gelen talep açısından her yıl stratejik bir rol üstleniyor. Manchester hattıyla başlayan sezonun, yaz ayları boyunca artacak uçuş frekansları ve genişleyen destinasyon ağıyla bölge turizmine önemli katkı sunması bekleniyor. Ayrıca Almanya’dan da SunExpress uçuşlarının erken başlaması, Dalaman Havalimanı’nın yeni sezona güçlü bir talep ve artan operasyonel tempo ile girdiğinin önemli göstergelerinden biri oldu.
Dalaman Havalimanı, sadece yolcu trafiği açısından değil; sunduğu hizmet kalitesi, operasyonel altyapısı ve yolcu deneyimine yönelik yatırımlarıyla da yeni sezona hazır durumda. Yaz döneminde milyonlarca yolcuya hizmet vermesi beklenen havalimanı, Muğla’nın uluslararası turizm hareketliliğinde kilit noktalardan biri olmayı sürdürüyor.

YDA Dalaman Havalimanı CEO’su Yiğit Laçin, konuya ilişkin değerlendirmelerde:
“Yeni sezona kapsamlı operasyonel hazırlıklar ve yolcu deneyimini odağına alan yatırımlarla girdik. Terminal altyapımızdan hizmet süreçlerimize kadar birçok alanda gerçekleştirdiğimiz iyileştirmelerle yolcularımıza daha akıcı, hızlı ve stressiz bir havalimanı deneyimi sunmayı hedefliyoruz. Dalaman Havalimanı olarak bölge turizmine değer katarken, misafir memnuniyetini her zaman en üst seviyede tutmayı sürdüreceğiz.” dedi.

