FlightSafety International, Gulfstream G600 ve G700 pilot eğitiminde kullanılacak yeni Level D simülatörü için FAA onayı aldı. Long Beach, California’daki eğitim merkezine kurulan cihaz, ABD’de onaylanan ilk G600/G700 convertible simülatör oldu.
İki Gulfstream Modeli İçin Tek Eğitim Cihazı
Convertible yapı, simülatörün G600 ve G700 konfigürasyonları arasında dönüştürülmesine imkân tanıyor. Böylece eğitim merkezi, iki farklı Gulfstream modeli için aynı cihaz üzerinden program sunabilecek.
Level D, uçuş simülatörleri için en kapsamlı sertifikasyon seviyesini ifade ediyor. Bu cihazlar kokpit düzenini, uçuş dinamiklerini ve görsel çevreyi yüksek doğrulukla yansıtıyor. Özellikle pilot tip eğitimi ve periyodik kontrollerde kullanılıyor.
ABD’de Eğitim Kapasitesi Genişliyor
FAA onayıyla birlikte simülatör, ABD’deki G600 ve G700 eğitim faaliyetlerinde kullanılabilecek. Bununla birlikte yeni cihaz, Gulfstream’in geniş kabinli iş jeti ailesine yönelik eğitim altyapısını Long Beach’te güçlendirecek.
G600 ile G700, farklı menzil ve kabin ihtiyaçlarına hitap ediyor. Öte yandan ortak sistem özellikleri, convertible simülatörlerin eğitim planlamasında daha esnek kullanılmasını sağlıyor.
