İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın Hava Trafik Kontrol Kulesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı için kırmızı ve beyaz ışıklarla aydınlatılacak. Uygulama, Büyük Zafer’in 104. yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilecek.
Aydınlatma İki Gece Sürecek
Havalimanı Meydan Otoritesi HEAŞ tarafından hazırlanan çalışma, 29 Ağustos gecesi başlayacak. Kule, 30 Ağustos gecesi boyunca da Türk bayrağının renkleriyle aydınlatılacak.
Özel ışıklandırma, Sabiha Gökçen’e iniş ve kalkış yapan uçaklardan görülebilecek. Bununla birlikte kule, havalimanı çevresindeki kara yollarından da izlenebilecek.
Havalimanının Simge Yapılarından Biri
Hava Trafik Kontrol Kulesi, meydandaki uçuş trafiğinin güvenli ve düzenli şekilde yönetilmesinde kritik rol üstleniyor. Özellikle yoğun uçuş trafiğine sahip havalimanlarında kuleler, aynı zamanda yerleşkenin en belirgin yapıları arasında bulunuyor.
Bu doğrultuda HEAŞ, Sabiha Gökçen’in simge yapısını 30 Ağustos boyunca kırmızı ve beyaz renklerle görünür kılacak.
