Türkiye ile Vietnam, iki ülke arasındaki hava ulaşımını geliştirecek yeni bir Mutabakat Zaptı imzaladı. Düzenleme, İstanbul’dan Hanoi ve Ho Chi Minh City’ye düzenlenecek yolcu ve kargo seferleri için kapasite artışının önünü açtı.
Haftalık Yolcu Ve Kargo Seferleri Artabilecek
Mutabakat Zaptı, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt’un katıldığı törende imzalandı. Belgeye Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek ile Vietnam Sivil Havacılık Otoritesi Genel Müdürü Uong Viet Dung imza attı.
Anlaşmayla İstanbul-Hanoi ve İstanbul-Ho Chi Minh City hatlarında haftalık toplam 42 frekansa kadar yolcu seferine izin verildi. Ayrıca tarifeli hava kargo taşımacılığı için haftalık 28 frekansa kadar uçuş hakkı tanındı.
Yeni trafik hakları, seferlerin doğrudan başlayacağı anlamına gelmiyor. Havayollarının filo planlaması, ticari talep ve gerekli izin süreçleri doğrultusunda uçuş programlarını oluşturması bekleniyor.

Sivil Havacılıkta Geniş Kapsamlı İş Birliği
Mutabakat yalnızca uçuş haklarını kapsamıyor. Eğitim, uçak bakımı, yer hizmetleri ve havalimanı işletmeciliği alanlarında da iş birliğinin geliştirilmesi kararlaştırıldı.
Özellikle yolcu ve hava kargo kapasitesindeki artış, Türkiye’nin Güneydoğu Asya bağlantılarını güçlendirebilir. Bununla birlikte İstanbul’un uluslararası aktarma merkezi rolüne ve iki ülke arasındaki ticari ilişkilere katkı sağlayabilir.
